Posted by on August 17, 2018

We bezochten afgelopen weekend de jungle van Grande-Synthe. Dat konden we omdat heel wat mensen af en aan reden met grote hoeveelheden voeding en kledij om te doneren. Zo hadden we heel wat noodrantsoen, luiers en melk voor borelingen en peuters. Wat hoognodig bleek. Overal waar we keken zagen we gezinnen met jonge kinderen. Drie baby’s, waarvan de jongste amper drie maanden. Moeders smeekten om melkpoeder omdat ze zelf geen melk meer produceerden. Stress, vermoeidheid, angst, niet regelmatig genoeg zelf een maaltijd nuttigen,… De moeders van de jungles hebben het zwaar te verduren. Het was dan ook hartverscheurend dat we één moeder hebben moeten teleurstellen omdat we haar geen melkpoeder konden geven.

Het ziet er op het eerst zicht lief en gelaten uit, vrolijke kinderen, eindeloze gastvrijheid maar het breekt je hart. We konden één moeder geen melk geven voor haar boreling.

 

Posted in: Blog

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*